Комунальне підприємство “Керуюча компанія “Північна”

БОРГИ ЗА УТРИМАННЯ БУДИНКІВ І СПОРУД ТА ПРИБУДИНКОВОЇ ТЕРИТОРІЇ ЗРОСТАЮТЬ. НА ЗЛІСНИХ БОРЖНИКІВ БУДЕ ПОДАНО ДО СУДУ

Борги за утримання будинків і споруд та прибудинкової території зростають. На злісних боржників буде подано до суду.

Своєчасна оплата за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – це основні умови фінансової стабільності комунального підприємства та гарантія отримання якісних послуг для кожного споживача.

Послуга з утримання будинку має оплачуватися не залежно від того, чи проживає хтось у квартирі чи ні, оскільки розрахунковою одиницею є квадратний метр загальної площі квартири.

Станом на початок листопада 2018 р. заборгованість (з урахуванням поточної) від мешканців складає 512 тисяч 562 гривні. Найбільший борг одного домогосподарства становить 35 тисяч 677 гривні та 79 копійок.

Робота із боржниками проводиться у декілька етапів. Першим етапом боротьби із боржниками є надсилання повідомлення про заборгованість заразом із квитанцією про сплату. Якщо боржник не реагує на таке повідомлення, тоді підприємство надсилає претензію-попередження рекомендованим поштовим відправленням.

Якщо ж споживачі не поспішають розраховуватися, то наступним етапом йде передача справи до суду і таким чином намагаються вирішити проблему заборгованості у судовому порядку. У результаті розгляду справи в судовому порядку сума боргу зросте майже вдвічі, оскільки при вирішенні справи, боржник змушений буде відшкодувати судові витрати, а саме: державне мито, витрати на інформаційно-технічне забезпечення, індекс інфляції та 3% річних.

Шановні мешканці! Закликаємо всіх, без винятку, вчасно і повністю сплачувати за отримані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Лише таким чином ми разом забезпечимо порядок та належне функціонування систем будинків, де проживають наші родини, наші діти та ми.

 З повагою, адміністрація КП  «Керуюча компанія «Північна»