Комунальне підприємство “Керуюча компанія “Північна”

За спалювання сміття передбачений чималий штраф

З настанням теплої та сухої погоди у місті почастішали випадки спалювання листя, гілок дерев та іншого сміття біля житлових будинків, на присадибних ділянках, городах, дачах, на територіях підприємств, організацій та  прилеглих до них.

Не всі знають, якої шкоди завдає довкіллю та здоров’ю людини таке багаття. Залишене без нагляду вогнище, за наявності вітру та легкозаймистих матеріалів, в лічені хвилини може призвести до пожежі.

 

Надмірна кількість хімічних речовин, що виділяються в повітря при спалюванні різного «мотлоху», сухої трави та листя призводить до загострення хронічних та серцево-судинних захворювань, підвищення тиску і поганого самопочуття.
Виконавчий комітет Помічнянської міської ради нагадує, що відповідно до Правил благоустрою Помічнянської ОТГ на території міста забороняється спалювати сміття, опале листя, гілки, побутові, промислові та інші відходи.

Якщо ви бачите, як несвідомі громадяни палять листя, гілки, суху траву ті інше сміття то ви можете, керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, на законних правах боротися із паліями. Спалюючи сміття та суху рослинність громадяни порушують Закони України «Про охорону атмосферного повітря», «Про рослинний світ», «Про тваринний світ» і передбачають відповідальність у вигляді штрафу: для фізичних осіб — від 340 до 1360 грн., для на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності — від 850 до 1700 грн.

Відділ з благоустрою закликає НІЖИНЦІВ не палити листя, гілля, сміття, не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу, в якому живете Ви та Ваші близькі!

При виявленні фактів спалювання різноманітних відходів на території міста просимо повідомляти за телефоном: 2-52-49.